Naar boven
  • Gratis bezorging Vanaf €150
  • Vandaag verstuurd Bestel voor 17:30
  • Achteraf betalen via AfterPay
  • Dé schroeven specialist

Verzinkboren

Verzinkboren, ook wel soeverinboren genoemd, zijn speciale boren die gebruikt worden om voor te boren, zodat de schroefkop uiteindelijk verzonken kan worden. Voorboren helpt tevens voorkomen dat hout gaat splijten, of dat de schroef afbreekt tijdens het vastschroeven. Door voor het voorboren een verzinkboor te gebruiken kunt u zeer nauwkeurig werken. Verzinkboren worden voornamelijk gebruik bij het bewerken van harde houtsoorten en metalen. Een verzinkboor bestaat uit een los boortje en een verzinkkop; hierdoor kan de boor makkelijk vervangen worden wanneer deze is versleten.

KWB opsteek verzinktboor 4 mm KWB opsteek verzinktboor 4 mm € 8,10
Meer info
Toevoegen
KWB opsteek verzinktboor 3 mm KWB opsteek verzinktboor 3 mm € 8,30
Meer info
Toevoegen
KWB opsteek verzinktboor 5 mm KWB opsteek verzinktboor 5 mm € 8,50
Meer info
Toevoegen
KWB opsteek verzinktboor 6 mm KWB opsteek verzinktboor 6 mm € 8,75
Meer info
Toevoegen

Wat is een verzinkboor?

Een verzinkboor is een boor waarmee gaten kunnen worden verzonken. De verzinkboor wordt ook wel een soevereinboor genoemd. Verzinken gebeurt meestal bij de nabewerking van een geboord gat en wordt gedaan om het volgende: Een gaatje moet op maat gemaakt worden voor verzonken schroeven. Gloeiende klinknagels moeten gemakkelijker kunnen worden ingestoken. Verwondingen voorkomen bij een scherp gat. Voordat de verzinkboor wordt gebruikt moet er eerst een gat worden geboord. De verzinkboor is namelijk niet geschikt om gaten te boren. Als schroeven mooi moeten worden afgewerkt en de boormachine kan niet bij het gat komen, is het verstandig om verzinkboortje met een handvat te gebruiken. Daarnaast gaat het bij zachte materialen ook sneller als er een verzinkboor met een handvat wordt gebruikt.

Schroeven verzinken in hout met een verzinkboor

Schroeven-online.nl biedt een ruim assortiment verzinkboren van kwaliteitsmerken zoals KWB. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten van 3 tot en met 6 millimeter en worden geleverd inclusief bijbehorende inbus en machineboorhouder. Ook kunt u bij ons terecht voor een speciale steigerhout verzinkboor. Naast verzinkboren leveren wij ook een ruim assortiment aan kwalitatief hoogwaardige houtboren in alle denkbare maatvoeringen.
Verzinkboren online bestellen

Wanneer u uw verzinkboren bij Schroeven-online.nl koopt, dan profiteert u van aantrekkelijke prijzen en een gratis verzending bij bestellingen vanaf 100 euro. Bovendien hoeft u nooit lang op uw verzinkboren te wachten; al onze verzinkboren zijn direct uit voorraad leverbaar, dus vandaag voor 16:30 besteld is morgen in huis!