Naar boven

Zijn schroeven ook buiten te gebruiken?

Door Schroeven Online - 01 juli 2018 - Schroeven
Wanneer u schroeven buiten wilt gebruiken, moet u zorgen dat u schroeven koopt die niet kunnen gaan roesten. U heeft hierbij de keuze uit:

• Gegalvaniseerde schroeven
• RVS schroeven
• Messing schroeven

Gegalvaniseerde schroeven

Wanneer we spreken van gegalvaniseerde schroeven, betekent dit dat de schroeven bedekt zijn met een laagje metaal om roesten tegen te gaan. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van zink. Echter kan in plaats daarvan ook nikkel of chroom gebruikt worden.

RVS schroeven

RVS schroeven, oftewel roestvast stalen schroeven, zijn vervaardigd uit een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. We spreken pas van een roestvast stalen schroef wanneer deze voor minimaal 11% uit chroom bestaat en voor minimaal 1,2% uit koolstof. Het is goed om te weten dat er verschillende gradaties zijn van RVS schroeven. We raden aan om altijd te investeren in RVS schroeven van een hoge kwaliteit; schroeven van een lage kwaliteit zullen na verloop van tijd toch vatbaar worden voor roest.

Bekijk onze RVS schroeven

Messing schroeven

Messing schroeven zijn vervaardigd uit een legering van koper en zink. Deze schroeven hebben een gelige kleur, die in de buitenlucht wel kan veranderen. Messing schroeven roesten echter niet.

Let op: Wanneer u schroeven voor buitengebruik aanschaft, is het van essentieel belang dat u bij de montage gebruik maakt van de juiste schroefbit of schroevendraaier. Gebruikt u bijvoorbeeld de verkeerde maat, dan kunt u de schroefkop van de schroef beschadigen. Wanneer dit gebeurt, kan uw schroef alsnog gaan roesten, omdat de beschermende anti-roest laag dan niet meer intact is. Zorg dus altijd voor de juiste maat!